Platenhoezen in Grafisch Museum van 21 november 2009 tot 7 maart 2010


Het Grafisch Museum laat vanaf 21 november a.s. zo'n 200 bijzondere platenhoezen zien uit de collectie van Marius Quist. Quist woont in Nieuwegein en bezit zo'n 80.000 hoezen waaronder veel zeldzame exemplaren. In de expositie wordt naast een chronologisch overzicht van de ontwikkeling van de platenhoes ook ingegaan op enkele bekende hoezenontwerpers, waarvan bekend maar zeker ook onbekend en uniek werk te zien zal zijn.

Ter gelegenheid van het project DiscCoverArt wordt een speciale box uitgebracht. De box bevat een lp met 10 nummers van Groningse bands en hoezen die een tiental Nederlandse ontwerpers voor die nummers heeft gemaakt. Een waar collector's item van slechts 300 genummerde exemplaren!

1 opmerking:

Unknown zei

Hallo,
Wij (Joël Diepeveen en Job Zijlstra) houden ons profiel werkstuk (een belangrijk werkstuk op onze middelbare school) over de ontwikkeling van de grafische vormgeving van cd- en platenhoezen. Nu hebben we al aardig wat gelezen over Marius Quist en het leek ons leuk om een keer bij hem langs te gaan. Helaas kunnen wij geen contact met hem krijgen. Nu is de vraag of u misschien een telefoonnummer of een mail adres van hem heeft zodat wij een keer in contact met hem kunnen komen.
Ons email adres is joeldiepe@gmail.com

Met vriendelijke groeten,

Joël Diepeveen en Job Zijlstra